De goudsmederij vanJorien

Het begon eigenlijk als een grap toen we aan tafel zaten bij vanNienke sieraden in Heerenveen voor het laten zetten van de diamant in mijn Olympische ring.

Nienke is goudsmid in Heerenveen en ontwerpt en maakt sieraden van zilver en goud. Toen we in kennis maakten kwam spontaan de woordspeling cq overeenkomst van het woord 'goudsmeden' ter sprake. Nienke in die zin letterlijk met het edelmetaal en ik door het winnen van finales en gouden plakken. Op die manier ontstond een eerste idee voor een eigen sieraad en samen met Nienke ben ik tot de ontwerpen gekomen die je hier op de website kunt vinden.

In het ontwerp kan je meerdere dingen herkennen. Wát exact dat mag je zelf invullen, maar wat voor mij het belangrijkste was bij het tot stand komen van dit ontwerp, is dat de balans en combinatie van eenvoud en stijl goed moesten zijn. Naar mijn idee is dat uitstekend gelukt en biedt dit ontwerp nog veel meer mogelijkheden voor nieuwe sieraden.

Ieder sieraad is met zorg en oog voor detail handgemaakt door de goudsmeden van Nienke in haar atelier in Heerenveen. Tijdens de openingstijden kan je vrij binnenlopen om te zien wat ze nog meer voor ontwerpen heeft liggen en hoe ze de sieraden maakt. Haar werkbank staat midden in de winkel.